top of page
AONSJAIL_by_LandaPenders-38.jpg
AONSJAIL_by_LandaPenders-50.jpg

Welkom bij mijn reis..

Hoe het begon..

Mijn moeder vertelde altijd dat ik vanaf het moment dat ik een potlood kon vastpakken het al meteen goed tussen wijsvinger en duim vastpakte en er direct enthousiast mee aan de slag ging.

Van jongs af aan ben ik al graag creatief bezig, o.a. met tekenen, schilderen en boetseren. Ik kon mezelf thuis uren vermaken met mijn fantasie tot leven brengen en was ook vaak te vinden bij de hobbyclub in het buurthuis.

Op de middelbare school volgde ik tekenen als eindexamenvak en leerde meer technieken en theoretische achtergrond. In die periode realiseerde ik me ook dat de mens wel het meest wonderbaarlijke wezen op aarde is en wilde ik daar meer over leren. Zo kwam ik na de middelbare school bij mijn opleiding Creatieve therapie, tegenwoordig Beeldende Vaktherapie en dit was voor mij de ideale combinatie van psychologie en creativiteit. 

Tijdens mijn opleiding heb ik ontzettende veel geleerd over de mens, verschillende visies & denkwijzen en het scala aan de mogelijke psychische problemen waar een mens mee te maken kan krijgen. Hoe de omgeving en familiesystemen een rol spelen en natuurlijk vooral hoe je creativiteit kunt inzetten om een proces van herstel op gang te brengen of te ondersteunen.

In deze periode ben je zelf je eigen studie-object totdat je stage gaat lopen en therapie mag gaan geven. Ik heb toen veel over mezelf, mijn familie en mijn omgeving geleerd en dat was best pittig af en toe. Stagelopen maakte mij duidelijk dat hetgeen ik leerde waardevolle ervaring en kennis was die ik kon inzetten om anderen op weg te helpen.

Ik had mijn roeping gevonden.

Jezelf leren kennen en
investeren in persoonlijke groei

Holistische therapie & coaching
Beeldende vaktherapie

Na mijn afstuderen ben ik als creatief therapeut op een PAAZ (Psychiatrische Afdeling van een Algemeen Ziekenhuis) gaan werken, eerst op de klinische afdeling en later op de deeltijdbehandeling. Hier heb ik mij professioneel verder ontwikkeld, intervisie en supervisie gevolgd en aanvullende opleiding & trainingen kunnen doen, veel in de richting van SOLK-problematiek. Zo werd mijn interesse voor het menselijk lichaam en hoe je hiermee kan werken aangewakkerd. 

Naast mijn werk bleef ik altijd bezig op creatief vlak: schilderen, tekenen, kleren naaien, haken en zingen. Het leven ging zo zijn gangetje..

Totdat vanaf 2011 in mijn persoonlijke leven een aantal grote levensgebeurtenissen plaatsvonden: mijn moeder overleed plotseling, mijn langdurige relatie werd beëindigd en op mijn werk nam werkstress toe.

Bij elke situatie reageerde ik vanuit mijn ervaring en kennis: erbij aanwezig blijven, het ervaren, doorvoelen, loslaten en verder gaan. Zo goed als dat ging deed ik dat. Totdat ik na een gebeurtenis in 2016 merkte dat ik niet meer kon functioneren zoals ik voorheen deed. Dit had ik niet verwacht, ik stond toch stevig en bewust in het leven? Waar kwam dit dan vandaan??

Mijn slaapritme raakte volledig van slag, mijn energieniveau schommelde alle kanten op - mijn eetpatroon en stemming schommelden hier volledig in mee.. ik probeerde houvast te vinden in mijn ervaring en kennis door goed op mijn voeding letten, mijn dagelijks ritme in balans houden en voldoende te bewegen maar dit maakte uiteindelijk niet het verschil.

Begin 2017 kwam ik met een burn-out thuis te zitten. 

Balans tussen inspanning
en ontspanning

Holistische therapie & coaching
Reiki
Bodyfulness
Klankschaalmassage

Brein-lichaam
verbinding herstellen

Artfulness
Bodyfulness
Meditatief boetseren

Dit was een enorm confronterende gebeurtenis. Ik dacht: "dit kan mij toch niet overkomen?!

Ik kom notabene uit de zorg, waar ik mensen help die in deze positie zitten! En nu zit ik er zelf in.."

Vanaf het moment dat de werkelijkheid van de burn-out volledig tot me doordrong reageerde mijn lichaam zo heftig dat dit me bewust maakte dat ik toch niet volledig in contact met mijzelf en mijn lichaam was geweest, ik was steeds meer in mijn hoofd beland en was minder gaan voelen; Wow, wat een bewustwording.. maar wat nu?? 

Toelaten, luisteren, voelen wat mijn lichaam mij wil vertellen.

Dit was gemakkelijker gezegd dan gedaan en leidde in eerste instantie tot overweldigd en alleen thuis zijn, in het begin vooral in bed, daarna verplaatste ik me naar de bank en toen weer meer naar buiten. Achteraf zie ik deze periode als de meest waardevolle, omdat ze me ontzettend veel ervaring en wijsheid heeft gebracht. Wijsheid over mezelf en vooral over mijn lichaam, stukken waarvan ik dacht dat ik wist hoe ik in elkaar zat maar dat blijkbaar toch niet helemaal had doorgrond.  

Om niet teveel in mijn hoofd te blijven hangen ben ik 1 dag in de week een deeltijdopleiding beeldhouwkunst gaan volgen, om mijn creativiteit weer te voeden want als je je zo voelt stroomt er weinig energie, laat staan creativiteit! Met mijn handen in de klei zitten voelde ontzettend aardend en langzaam kwam mijn flow en creatiekracht weer op gang. Wat een genot!

Een weekend retreat 'Women's Wellbeing' bracht me terug in mijn vrouwenlijf en naar mijn cyclus, mijn vrouwzijn. Langzaam begon ik mijzelf opnieuw te vinden, niet de oude Aonsjail maar een nieuwe versie, een pure en meer sprankelende versie, die dichter bij haar essentie staat. 

Ik liet mijn intuïtie steeds meer leiden door mijn essentie te laten spreken. Ik ben me verder gaan verdiepen in feminine embodiment, hoe zorgen voor jezelf op fysiek niveau bijdraagt aan je welzijn en hoe je beter naar je lichaam - want ze wéét wat jij nodig hebt - kunt leren luisteren en haar kunt geven wat zij nodig heeft.

Mijn bewondering voor de intelligentie en helende kracht van het menselijk lichaam is alleen maar gegroeid. Ik heb het zelf kunnen ervaren en pluk daar nu nog de vruchten van! 

Via een vriendin kwam ik in aanraking met energetisch werken en dit niveau van werken met de mens voelde als de juiste weg om in te slaan. Ik volgde Reiki 1 en schreef me daarna meteen in voor de opleiding tot Holistisch therapeut & coach. Mijn liefde voor werken met energie, rituelen en ceremonies had ik voornamelijk privé en door deelname aan een Keltische clan vormgegeven maar nu voelde ik me vrij om dit ook als deel van van mijn werk gestalte te geven. Dit voelt passend bij creatrix en healer die ik ben en de reis die ik heb afgelegd, het voelt als thuiskomen bij mezelf.

Inmiddels ben ik ook letterlijk thuisgekomen in het mooie Mechelen, in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Waar ik woon met mijn man en zoontje in een vakwerkboerderij aan de Geul, heerlijk in de natuur.

Feminine embodiment

Moon Spirit Circle

Wat is jouw essentie?
Wat is je levensmissie?

Holistische Therapie & coaching

Het idee van een eigen praktijk leefde al langer, als een vage droom waar ik niet van dacht dat die ooit nog realiteit zou worden. Maar mijn reis heeft mij op een ander pad gebracht en mij de mogelijkheid geboden om er voor te gaan om mijn eigen plek vorm te geven vanuit onze mooie locatie in Mechelen. 

Een veilige plek waar mensen in rust en vertrouwen een tussenstop mogen maken tijdens hun persoonlijke reis en onder mijn deskundige begeleiding de nodige kennis, ervaring en vaardigheid op te doen om zelf hun reis naar een vrij leven in magickal flow voort te kunnen zetten. 

Ik vind het belangrijk om vanuit gelijkwaardigheid in contact te zijn, met respect en liefde. Vandaar dat transparantie een belangrijke waarde is. Ieder mens volgt zijn of haar eigen pad met de daaruit voortvloeiende ervaring en wijsheid en net zoals ik mijn reis heb, heb jij jouw unieke reis.

En deze is het waard om gehoord te worden, niet om erin te blijven hangen maar om als motivatie of bouwstenen te dienen voor jouw toekomstdroom.

Let's make some Magick!

Aonsjail Bartels-Heffels, creatric en healer
Aonsjail Bartels-Heffels, creatrix en healer
Aonsjail Bartels-Heffels, creatrix en healer

Professionele Bio:

Aonsjail is een professionele zorgverlener met een ruime achtergrond in Beeldende Vaktherapie (BA) uitgebreid met lichaamsgericht en energetisch werk als Holistisch therapeut & coach.
Ze is gekwalificeerd als Reiki Master en Mindfulnesstrainer.
Verder is ze aanvullend opgeleid in Lichaamsgericht Mentaliseren, MBT & DIT en Female Embodiment/ Cyclisch Welzijn & leven.
Ze heeft een Hogere Graad van de opleiding Beeldhouwkunst & Ruimtelijke Vormgeving en is bezig met de Specialisatie Graad.

In haar werk ligt de nadruk op het vergroten van het

lichaamsbewustzijn en herstellen van de brein-lichaam verbinding, de cliënt helpen weer terug te komen bij zijn/ haar eigen wijsheid in connectie met BODY-MIND-ENERGY-SPIRIT. Haar passie voor creativiteit wordt vakkundig verweven in haar aanbod.
Ze ondersteunt cliënten face-to-face en online met persoonlijke- en kleine groepstrajecten.

Aonsjail is beschikbaar
 voor workshops.

AONSJAIL_by_LandaPenders-89.jpg

Telefoon

Email 

06-41826081

bottom of page